Zout
In de basis wordt ons geleerd dat we niet te veel zout moeten consumeren omdat dit hart- en vaatziekten met zich mee zou brengen. Zo zijn er nog een tal dingen die ons wordt aangeleerd, maar om het overzichtelijk te houden gaat deze blog even alleen over zout.
Tafelzout
Je ziet het vaak op tafel staan bij mensen of misschien wel bij jou thuis, juist ¨tafelzout¨. Dit is dat mooie witte en fijne zout wat iedereen overal op strooit. Dit zout wordt vaak gewonnen door oplosmijnbouw, dat komt dus bij ons uit de grond. Nadat het uit de grond is gehaald wordt het gebleekt, met chemicaliën gereinigd en verwarmd onder hete temperaturen. Je kunt je dus wel voorstellen dat je van dit zout inderdaad hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk zult oplopen.
Keltisch zeezout
In de werkelijkheid heeft ons lichaam wel degelijk zout nodig voor het prikkelen van zenuwen, het samentrekken van spieren en het goed opnemen en afvoeren van vocht. Welk zout kan ons lichaam dan wel goed ondersteunen in de bovengenoemde taken?
Keltisch zeezout is een product wat direct uit de natuur komt. Geen chemische processen maar een puur product vol mineralen. Dit zout wordt gewonnen uit zoutmoerassen in Frankrijk.
Een goede richtlijn is om maximaal 5 gram Keltisch zeezout per dag te nemen. Kleine tip om je kater te verminderen na
alcoholgebruik: neem voor het slapen 0,5-1 gram Keltisch zeezout opgelost in 500 ML water. Dit vermindert de uitdroging door alcohol!

